Анотація на Шеремета Олексія Леонідовіча

Кафедра технології хліба, кондитерських,
макаронних виробів і харчоконцентратів
Завідувач кафедри, д.т.н., професор
Іоргачова Катерина Георгіївна
вул. Канатна, 112, корпус Д, ауд. 207
тел. 048-712-40-73

Тема дипломного проекту: «Удосконалення технології заморожених напівфабрикатів із пшеничного борошна в пекарні ТОП «Туревська С.В.» м. Мелітополь Запорізької обл..»

 

Спеціальність (напрям підготовки): 181 “Харчові технології” за освітньою програмою “Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів”

Випускник за ступенем (ОКР) “Магістр”: Шеремета Олексій Леонідовіч

Керівник: к.т.н., доцент Солоницька І.В.

 

Актуальність теми   

В останнє десятиліття в економічно розвинених країнах швидке заморожування набуло значення промислового методу для забезпечення тривалого зберігання  напівфабрикатів хлібопекарського виробництва й отримання з них готових виробів. На сьогодні ринок заморожених напівфабрикатів хлібобулочних виробів один з тих, що найдинамічніше розвиваються Технологія приготування хлібобулочних виробів із заморожених напівфабрикатів, на даний час все більш широко застосовується і реалізується в хлібопекарській промисловості України. Переваги хлібобулочних напівфабрикатів, вироблених за технологіями «відкладеного випікання»: тривале зберігання, простота у використанні, смакові якості допечених виробів практично не відрізняються від виробів, виготовлених за традиційною технологією. Такі напівфабрикати користуються попитом у готельно-ресторанному бізнесі, на підприємствах громадського харчування, а також у побуті. Напівфабрикати для відкладеного випікання поділяються на: тісто готове до випікання, тісто готове до формування, тісто готове до вистоювання, готові до випікання заморожені тістові заготовки, частково випечені напівфабрикати

Метою  дипломного  проекту було:

-встановлення таких умов часткового випікання і допікання, які б забезпечили високу якість хлібобулочних виробів з напівфабрикатів, в залежності від виду обраного замороженого хлібобулочного напівфабрикату;

       -апробація та впровадження отриманих результатів в пекарні ТОП «Туревська С.В.»