Фатєєва Анастасія Сергіївна, аспірант

18У 1999 році пішла у перший клас ДЗОШ І-ІІІ ступенів №10, м. Донецьк. У 2009 році після закінчення школи вступила до Одеської національної академії харчових технологій (ОНАХТ) на факультет «Технології зерна, хлібопродуктів, кондитерських виробництв, комбікормів та біопалива», за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія» і в 2013 році отримала диплом бакалавра. У 2014 році закінчила ОНАХТ та здобула кваліфікацію інженера-дослідника ОКР «Магістр» за спеціальністю «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів». В період навчання приймала активну участь у житті академії та науковій студентській роботі, за сумісництвом працювала лаборантом кафедри НДІ ОНАХТ.

Трудову діяльність розпочала в 2012 році впродовж канікулярного періоду на ПАТ «Кондитерська фабрика «А.В.К.» (м. Донецьк). Після закінчення ОНАХТ з 2014 по 2016 рр. працювала інженером-лаборантом у відділі якості та промислової безпеки ПП «НВП «ПП «Мультимікс», Lauffer  Group (м. Київ), пройшла курс підготовки з розробки і впровадження системи управління безпекою харчової продукції на підприємствах (НАССР/ FSSC (ISO 22000:2005, TS2202-1:2009)) та приймала участь у науково-практичному семінарі «Безпека продуктів харчування. Мас-спектрометричні методи аналізу» (організатор «ALT Ukraine»).

До аспірантури Фатєєва Анастасія Сергіївна вступила у 2016 році. Тема наукового дослідження Фатєєвої відповідає держбюджетній тематиці кафедри ТХКМВіХ та наукових досліджень ПНДЛ НДІ  «Розробка науково-технологічних рішень для підвищення та стабілізації якості борошняних виробів при зберіганні і розширенні їх асортименту» (3/15-П, № держ. реєстрації 0115U000291).

За результатами досліджень опубліковано 2 наукові праці, тези 11 доповідей на конференціях, у тому числі міжнародних (Україна, Болгарія), отримано 4 деклараційні патенти України на корисну модель. Постер на тему «Розширення асортименту та підвищення якості вафель на основі використання різних видів борошна» (автори – д.т.н., проф. Іоргачова К.Г., к.т.н., доц., докторант Макарова О.В., к.т.н., ас. Хвостенко К.В., аспірант Фатєєва А.С.) відзначено дипломом І ступеню у науковій постерній сесії в рамках  Міжнародної науково-практичної конференції «Технології харчових продуктів і комбікормів» (м. Одеса, 25.09. – 30.09.2017р.).

Приймала участь у проведенні тренінгу «Оцінка та коригування хлібопекарських властивостей зерна та борошна» (вересень 2017р.).