З описом основних розробок викладачів кафедри можна також ознайомитись за посиланнями: https://www.onaft.edu.ua/uk/product_innovations та https://www.onaft.edu.ua/exhibition_scientific_developments
- Борошняні кондитерські вироби на основі борошна з різних продуктів переробки зернових і круп’яних культур
- Борошняні кондитерські вироби на основі борошна з нових видів пшениці
- Пастило-мармеладні вироби зі зниженим вмістом цукру
- Технології хлібних виробів з покращеними показниками якості, безпечності при виробництві та зберіганні за рахунок використання фітоекстрактів
- Розробка технології цукристих кондитерських виробів з синбіотиком
- Розробка технології «Відкладеного випікання» для хлібобулочних виробів спеціального призначення
- Розробка технології хлібних виробів на основі зернових сумішей
НАЙМЕНУВАННЯ: бісквітний напівфабрикат “УСМІШКА”
ОСОБЛИВОСТІ: на основі безглютенової суміші борошна з крихт просяних пластівців, кукурудзяного борошна і рисового борошна та модифікованого крохмалю.
ПЕРЕВАГИ: використання безглютенових видів борошна дозволяє створити продукцію спеціального призначення з підвищеною харчовою цінністю, урізноманітнити раціон харчування людей хворих на целіакію, ефективніше використовувати зернові ресурси і знизити собівартість продукції
НОРМАТИВНИЙ або ОХОРОННИЙ ДОКУМЕНТ : Патент № 83249, НД на дослідну партію
НАЙМЕНУВАННЯ: хліб “ОСОБЛИВИЙ”
ОСОБЛИВОСТІ: виготовлений на основі борошна з зернових сумішей (з замоченого диспергованого зерна пшениці, борошна з крихти вівсяних або пшеничних пластівців, кунжутного насіння) на молочній сироватці
ПЕРЕВАГИ: розроблена технологія дозволяє покращити якісні характеристики зернового хліба, забезпечити максимальне збереження вітамінів, харчових волокон, закладених природою в пшеничному зерні, розширити асортимент виробів функціонального призначення
НОРМАТИВНИЙ або ОХОРОННИЙ ДОКУМЕНТ: Патент № 86706 , НД на дослідну партію
НАЙМЕНУВАННЯ: бісквіт «ПІВДЕННИЙ»
ОСОБЛИВОСТІ: Повна заміна меланжу на побічний продукт – модифікований альбумін сухий, використання суміші пшеничного та амарантового борошна
ПЕРЕВАГИ: Модифікація альбуміна сухого дозволила отримати стабільну піну із заданими характеристиками, поліпшити реологічні характеристики бісквітного тіста, повністю замінити меланж в рецептурі без зниження якісних показників бісквітних напівфабрикатів, а використання амарантового борошна – регулювати технологічні властивості пшеничного борошна та покращити співвідношення нутрієнтів у виробах
НОРМАТИВНИЙ або ОХОРОННИЙ ДОКУМЕНТ: Патент на корисну модель № 27633, проект нормативної документації
НАЙМЕНУВАННЯ: кекс на дріжджах “ПРЕМІУМ”
ОСОБЛИВОСТІ: виготовлений з використанням борошна з пшениці-ваксі
ПЕРЕВАГИ: скорочення тривалості технологічного циклу виробництва, забезпечення стабілізації якості готової продукції та подовження термінів зберігання її свіжості
НОРМАТИВНИЙ або ОХОРОННИЙ ДОКУМЕНТ: Патент на корисну модель № 97841, проект нормативної документації
НАЙМЕНУВАННЯ: хліб житньо-пшеничний “СТОЛИЧНИЙ НОВИЙ”
ОСОБЛИВОСТІ: виготовлення на консервованих заквасках спонтанного бродіння з внесенням нетрадиційних видів борошна
ПЕРЕВАГИ: розроблена технологія дозволяє забезпечити дискретні умови виробництва житніх сортів хліба з підвищеною харчовою цінністю
НОРМАТИВНИЙ або ОХОРОННИЙ ДОКУМЕНТ: Патент на корисну модель № 67174, проект нормативної документації.
НАЙМЕНУВАННЯ: пшеничний хліб “НА ЗДОРОВ’Я” з хмелевим екстрактом
ОСОБЛИВОСТІ: використання екстракту хмелю на молочній сироватці, який містить гіркі речовини, фенольні сполуки, пектинові, мінеральні речовини
ПЕРЕВАГИ: виріб високої якості з підвищеними харчовою цінністю, фізіологічними властивостями та показниками мікробіологічної безпеки, подовженими строками зберігання, покращує травлення, підвищує імунітет, знижує рівень холестерину в крові
НОРМАТИВНИЙ або ОХОРОННИЙ ДОКУМЕНТ: Патент на корисну модель № 48117, проект НД, експертний висновок Українського науково-дослідного інституту медицини транспорту
НАЙМЕНУВАННЯ: пшеничний хліб “ДАРУНОК ПРИРОДИ”
ОСОБЛИВОСТІ: Використання екстракту глоду, який містить моно-, дицукри, органічні кислоти, флавоноїди, пектинові, дубильні речовини, вітаміни С, Р, РР, каротиноїди, мікроелементи
ПЕРЕВАГИ: Виріб високої якості з підвищеними харчовою цінністю, радіопротекторними, антиоксидантними властивостями та показниками мікробіологічної безпеки, подовженими строками зберігання
НОРМАТИВНИЙ або ОХОРОННИЙ ДОКУМЕНТ: Патент на корисну модель № 92582, проект НД, експертний висновок Українського науково-дослідного інституту медицини транспорту
НАЙМЕНУВАННЯ: Консервована суха закваска для виробництва житньо-пшеничних сортів хліба
ОСОБЛИВОСТІ: виготовлена на основі суміші житнього та нетрадиційного виду борошна (вологість – 10,6 %, кислотність – 12,5 град, підйомна сила після відновлення – 18 хв)
ПЕРЕВАГИ: Низька вологість закваски та збереження біотехнологічних властивостей
НОРМАТИВНИЙ або ОХОРОННИЙ ДОКУМЕНТ: Патент № 67174, проект НД
НАЙМЕНУВАННЯ: двохшаровий мармелад “ПОСЕЙДОН”
ОСОБЛИВОСТІ: заміна глюкозы, патоки та ½ цукру на глюкозний сироп
ПЕРЕВАГИ: зниження вмісту цукру, уповільнення процесу зацукровування виробів при зберіганні, зниження собівартості.
НОРМАТИВНИЙ або ОХОРОННИЙ ДОКУМЕНТ : патент № 37088, проект НД
НАЙМЕНУВАННЯ: мармелад “ЦИТРОН”
ОСОБЛИВОСТІ: заміна цукру на комплекс фруктози та полідекстрози
ПЕРЕВАГИ: надання мармеладу дієтичних властивостей, зниження гликемічного індексу, наявність пребіотичних речовин в продукті
НОРМАТИВНИЙ або ОХОРОННИЙ ДОКУМЕНТ: патент № 57690, проект нормативної документації
НАЙМЕНУВАННЯ: мармелад желейний “ЖИВИНКА”
ОСОБЛИВОСТІ: виготовлений з використанням мікрокапсульованих біфідобактерій з частковою заміною в рецептурі цукру на лактулозу
ПЕРЕВАГИ: введення до складу мармеладу синбіотичної добавки дозволяє покращити нормальну мікрофлору кишечника людини, створює можливість одержання мармеладу з лікувально-профілактичними властивостями
НОРМАТИВНИЙ або ОХОРОННИЙ ДОКУМЕНТ: патент № 67252, проект НД
НАЙМЕНУВАННЯ: булочка “КОРИСНА ”заморожений напівфабрикат
ОСОБЛИВОСТІ: виготовлена із замороженого напівфабрикату за удосконаленою технологією хлібобулочних виробів з використанням рослинної олії, на молочній сироватці
ПЕРЕВАГИ: удосконалена технологія дозволяє покращити якісні характеристики хлібобулочних виробів із заморожених напівфабрикатів , забезпечити максимальне збереження біологічно активних речовин при заморожуванні, розширити асортимент свіжовипеченими хлібобулочними виробами без збільшення персоналу та техніки
НОРМАТИВНИЙ або ОХОРОННИЙ ДОКУМЕНТ: патент № 76495, проект НД
НАЙМЕНУВАННЯ: булочка “МОРСЬКА ” недовипечений напівфабрикат
ОСОБЛИВОСТІ: виготовлена за технологією відкладеного випікання з лікувально-профілактичними властивостями на молочній сироватці
ПЕРЕВАГИ: реалізація розроблених технологій дасть можливість для розвитку нового напрямку в хлібопеченні – виробництва хлібобулочних виробів на основі технології відкладеного випікання, а також розширення асортименту хлібобулочних виробів шляхом введення на ринок свіжовипечених хлібобулочних виробів лікувально-профілактичного призначення.
НОРМАТИВНИЙ або ОХОРОННИЙ ДОКУМЕНТ: патент № 76073