На базі науково-дослідних лабораторій кафедри технології переробки зерна та кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів Одеського національного технологічного університету при участі НДІ ОНТУ, лабораторії ДП «Агмінтест», ТОВ «Штерн Інгредієнтс Україна», ТОВ «Новоконтакт» та компанії «СОК-ТРЕЙД» у 2016-17 рр. викладачами кафедр було проведено чотири тренінги для фахівців борошномельної, хлібопекарської та кондитерської промисловості за темою: «ОЦІНКА ТА КОРЕГУВАННЯ ХЛІБОПЕКАРСЬКИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ ЗЕРНА ТА БОРОШНА».
У тренінгах взяли участь співробітники таких організацій як ПВТП «ДЖІ-ЕН-ЕЛ», ТОВ «Запоріжмлін», КХП Барвінкове, ТОВ «Лесаффр Україна», ТОВ «Столичний млин», ДП «Новопрокровській КХП», ДП «Крупозавод Озерянка», ТОВ «Диканька Млин», ТОВ «Васильків хлібопродукт», ТОВ «Котекна Україна Лімітед», ТОВ «Добродія Фудз», ПрАТ «Компанія Езим», ТОВ «Українсько-словенське підприємство «Хлібопекарський комплекс «Кулиничівський», Вінницька кондитерська фабрика «Рошен» та багато інших.
Під час проведення даних заходів спікерами були представлені теоретичні доповіді, присвячені основним проблемам галузі та шляхам їх вирішення, інноваційним напрямкам розвитку підприємств кондитерської та хлібопекарної галузі, розглянуті основні методи оцінки якості борошна при використанні сучасного лабораторного обладнання.
Також учасники тренінгів приймали участь у практичних майстер-класах з визначення показників якості та хлібопекарських властивостей зерна і борошна на базі лабораторій кафедр технології переробки зерна і технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів із залученням сучасного лабораторного обладнання, в тому числі наданого в рамках співробітництва компанією «СОК-ТРЕЙД».
За результатами представленого матеріалу організаторами було проведено круглі столи з учасниками, на яких були підведені підсумки зустрічей, висловлені побажання про тематиках подальших тренінгів.
Всі учасники тренінгів отримали відповідні сертифікати.
Наступна сесія тренінгу за темою: «ОЦІНКА ТА КОРЕГУВАННЯ ХЛІБОПЕКАРСЬКИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ ЗЕРНА ТА БОРОШНА» планується 16-18 травня 2018 р. Деталі за посиланням: https://www.onaft.edu.ua/training_evaluation_test