Закінчила з відзнакою Одеський технологічний інститут харчової промисловості ім. М.В. Ломоносова в 1984 р. та здобула кваліфікацію інженер-технолог за спеціальністю «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів».
Після закінчення інституту працювала на Чернівецькій кондитерській фабриці майстром карамельного та технологом цукеркового цеху.
З 1987 р. почала роботу на кафедрі Технології хлібопекарського та кондитерського виробництв інженером, а потім завідуючою лабораторією і в 1993 р. закінчила навчання в аспірантурі та успішно захистила дисертацію на тему: «Розробка технологій желейних кондитерських виробів з використанням листяних овочів» (спеціальність – 05.18.01-технологія хлібопекарних, макаронних та кондитерських продуктів). В цьому ж році було присуджено науковий ступінь кандидата технічних наук.
З 1993 по 1997 рр. займала посаду асистента на кафедрі технології хліба, кондитерських виробів і громадського харчування, а в 1997 р. присвоєно вчене звання доцента.
З 11.06.2001р. по 31.01.2003 р. виконувала обов’язки завідувача кафедри технології хліба, кондитерських виробів і громадського харчування.
Відповідальна за навчальну роботу на кафедрі ТХКМВіХ, за дипломне та курсове проектування по кондитерському виробництву.
Член ради факультету ТЗіЗБ.
Проводить всі види навчального навантаження – лекції, практичні, лабораторні заняття, керівництво науково-дослідною роботою студентів, всіма видами практик, курсовим та дипломним проектуванням бакалаврів та магістрів.
На кафедрі викладає наступні дисципліни: «Теоретичні основи харчових технологій», «Технології харчових виробництв: Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», «Проєктування підприємств галузі», «Технологія кондитерського виробництва».
Автор більше 80 наукових праць (h-індекс 1 за Scholar. Google), одержала 8 патентів та авторських свідоцтв. Основні результати роботи апробовані на міжнародних, національних, вузівських наукових, науково-практичних і методичних конференціях в м. Київ, м. Одеса, м. Харків та інших. Являється виконавцем держбюджетної теми, направленної на удосконалення технологій кондитерських виробів.
Співавтор посібників з грифом МОН: «Технологія кондитерського виробництва. Практикум», «Проєктування підприємств кондитерської промисловості».
Постійно приймає активну участь у профорієнтаційній роботі в школах, технічному коледжі м.Одеси та на підприємствах кондитерської та хлібопекарської промисловості.
За час роботи постійно підвищує свою кваліфікацію – проходила стажування в ресторанах «Сонячний берег» та «Час Пік», на ЗАТ «Одесакондитер», приймала участь в проведенні курсів підвищення кваліфікації на підприємствах галузі («Рошен» м. Вінниця)
Неодноразово відзначена подякою ректора та грамотами проректора з науково педагогічної та навчальної роботи.
Приймає участь у роботі ЕК по захисту кваліфікаційних робіт бакалаврів, магістрів. Приймала участь у роботі ЕК у технічному коледжі.
Відповідала за підготовку пакету документів по акредитаційній справі спеціаліста, магістра.
Очолювала проєктну групу з розробки освітньої програми для бакалаврів зі спеціальності 181 «Харчові технології».
Неодноразово була офіційним опонентом дисертаційних робіт на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук.
Член комісії МОНУ з акредитації та ліцензування двох ВНЗ.
Щорічно готує студентів для участі у Всеукраїнській студентській олімпіаді з напрямку підготовки «Харчові технології та інженерія» ОКР «Бакалавр».
e-mail: gorluda17@ukr.net